ÅlderB

Ålder S

ÅlderJ

torsdag 2 februari 2012

Vinter!

Äntligen fick vi lite vinter! Det har varit frysgrader i några veckor nu (tyvärr var det slask dagen innan kylan kom så allt är täckt av is) o i natt kom det några cm snö så allt är så vackert så! Ungarna har åkt pulka och skridskor av bara den! Härligt!

Lillemannen har firat sin 17 månadersdag med sjukdom. Han har varit sjuk sen i fredags, dvs snart en vecka. I början var det mest förkylning med ögonkladd men sen har en produktiv hosta och feber tagit över. Blir väl snart dax för doktorn känns det som… Inatt har det varit väldigt oroligt så man är lagom mör idag… Han sover dock fortfarande nu kl 8.

Annars, när han är pigg o glad, är det fullt upp. Det är en tålamodsprövande fas vi är inne i. Släcka lampor är kul,  men han är inte lång nog att tända dem igen. Nu når han upp till översta kökslådorna så nu kan man tömma besticklådan på skedar o lägga alla på köksbordet o säga Tack för varje sked… Han är ju duktig som dukar ju! Blinkar. Alla kökslådor är fortfarande roliga o töms gärna. Långa glas/plaströr eller bringare kan man ta vatten med i vattenautomaten som man sen dricker upp eller häller ut... Eller, ännu bättre, tar man ett paraply i hallen och trycker på vattenautomaten så vattnet sprutar ut på golvet!

I trappan ner till källaren har vi förstås en grind men den är inte fäst utan fälls ner mellan två spjälor i spaljén. Alltså är det bara att lyfta den uppåt för att öppna den. Det har han nu kommit på och en dag gjorde han det o lutade sig framåt. Slutade med att han hängde i grinden som öppnats neråt i trappan. Tur han inte släppte taget…

Klättra är himla kul. Upp på köksstolarna o vidare upp på köksbordet… Eller på soffbordet eller puffen… Ibland trillar man ner men det verkar inte ha nån avskräckande effekt direkt. Man undrar hur han orkar ibland.

Sjunga är fortfarande väldigt skoj. Nya favoriten är Bom bom bom, slår på stora trumman. Den kan han riktigt bra. Är så kul när han gör rörelser o försöker sjunga med Ler. Snackar gör han hela tiden o man ser att han verkligen försöker kommunicera men det är inte mycket man förstår. Fast mer o mer tycker jag. Han berättar när han bajsat o det är ju duktigt!

Nä nu hoppas jag maken kommer hem snart så jag kan köra o jobba!

Kram
Cilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar