ÅlderB

Ålder S

ÅlderJ

torsdag 1 december 2011

December o VAB igen…

Jaha då var det december då. Vart har hösten tagit vägen??? Julen har så smått börjat ta sig in i  huset i form av adventsstjärnor, ljus, gardiner o kuddar. Myyys! Fast ute är det ca 10 grader o grönt o fint… I söndags fick vi en första advents-storm på kvällen/natten. Mindre roligt men jag var så trött så jag sov som en stock ändå. Idag är det grått o trist.

Hemma är jag o det är väl därför jag har tid att skriva här… I tisdags kväll vid 21-tiden vaknade B o var lessen. Jag gick in till honom o hittar en kräkandes unge i väldigt kladdig säng Ledsen. Blä! Fyyy vad det stank. Stackaren. Fick ju åka upp o i badkaret för avspolning. Sen hade han en jobbig timme drygt. Inte lätt att vara så liten o kräksjuk. När de lugnat sig sov han hyfsat hela natten, vaknade bara nån enstaka gång. Igår var A hemma o då var han trött o hängig. Fick i sig en del vätskeersättning o det var ju bra. Annars åt han knappt förrän på kvällen, då slanke det ner en portion spagetti o köttfärsås. Även en del välling gick ner innan han skulle sova. Fast han la sig rätt sent, strax innan 22… Men han sov större delen av dagen så det är ju inte så konstigt kanske. På kvällen var han hur pigg o glad som helst. Skrattade o busade o gick på. Skönt att se honom pigg o glad igen Ler.

Idag har jag även S hemma för att minska smittspridningen på Idala. Igår var ca 50 barn sjuka plus personal. De flesta hade insjuknat kvällen eller natten innan. Helt otroligt! Igår hade fler insjuknat under dagen så nu vill de gärna att friska syskon hålls hemma. J fick dock gå till skolan får på Svalebo har de inga sådana råd ännu (inte så hårt drabbade). De ska tydligen försöka utreda var smittan kommer ifrån eftersom så många blivit smittade samtidigt. Nu ringde dagis precis o sa att de inte tar emot några barn imorgon som varit magsjuka. Allt för att försöka få stopp på eländet. Köket är ner stängt o saneras, de tvättar leksaker för fulla muggar o städar. De hade 5 barn på två avdelningar där idag. Inte mycket… Rälig sak detta. Får se om resten av familjen oxå ska drabbas eller om vi klarar oss… Spännande dagar framöver *not*!

Kramar
Cilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar