ÅlderB

Ålder S

ÅlderJ

tisdag 13 december 2011

Lucian som försvann…

I år hade vi många luciatåg inbokade. Måndag kväll skulle 3orna på Idala (Sebastians klass) lussa för oss föräldrar o syskon. Sebastian vaknade dock med magont o kände sig dålig så han och jag var hemma hela dagen och han orkade inte lussa på kvällen heller. Vi har varit hemma idag med.

Idag var det tufft schema med lussetåg på dagis (planerat ute) kl 16 med fika efter, o sen lucia i kyrkan 19 men J ska vara där 18 för att öva. Pga att S o jag varit hemma idag, ingen av oss särskilt pigg, och det är ett ruskigt väder bestämde jag mig för att hoppa över dagis-lussandet oxå. Hämtade lillemannen kl 15 så slapp vi hela ståhejet. Han är ju ändå så liten så  han inte fattar vad det handlar om. Nu får vi bara hoppas att Josefines luciatåg i kyrkan blir av och att någon av oss kan gå o se henne. Hon lussade på skolan oxå i stora idrottshallen med Svalebos stora luciatåg. Vi missade det oxå ju men mormor och morfar var där och såg det.       mmmm      hhuuuuhhhh hhb b          n nnnn cj o                                sxzcxxc mmömmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,,,,,,,,,   (Benjamins inlägg i debatten).

Tråkigast är nog att S missade sitt luciatåg. Det är ju lite speciellt för 30rna att få lussa för resten av skolan på Svalebo är det ju inte alla som får vara med i luciatåget och det är ju inte säkert att han vill gå med sen heller. Men det är ju inget att göra åt nu.

Vad gäller lillemannens utveckling jobbar vi med språket nu. Titta där, hej, pa (lampa), mamma (fast jag vet inte vad det betyder) är saker som kan komma. Han blåser ut ljus (som ord för ljus nästan), förstår nästan allt man säger (kan be honom hämta tändaren när man ska tända en brasa), vinkar oftast om man säger hejdå och gillar att titta i böcker. Mycket prat o bubbel kommer nu så snart kommer det nog fler ord som man kan identifiera. Det är många läten o ljud som återkommer mycket så det är nog mer vi som ska lära oss att tolka dem.
Annars är han mest go o glad om han inte är hungrig eller trött. Sover gör han oftast bra, från 8-tiden (helst lite innan) till halv sju om vi har tur. Ibland vaknar han till nåt på natten (häromnatten pratade han i sömnen (troligtvis) till och från i en timme…) men oftast är det bara att stoppa i nappen o lägga honom ner igen.

Julen närmar sig med stormsteg. Julklapparna är inte färdiga men påbörjade iallafall. Vi får väl se om vi hinner med allt. Ja det lär vi väl inte göra men förhoppningsvis det viktigaste. Jul lär det väl bli ändå oavsett…

Kram
Cilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar