ÅlderB

Ålder S

ÅlderJ

måndag 26 maj 2014

Uppdatering

Oj vad jag inte har skrivit på länge... Svårt att uppdatera på allt nu... Får ta det viktigaste. 
Anders är sjuk. Han har känt det som om han haft en halsinfektion sen i julas typ. Ont o svullen i halsen. Men det gick inte över o blev bara värre. O jag klagade på att han inte fick luft på nätterna. Han fick sömnapnéer så fort han somnade. I slutet av mars sökte han sig till vårdcentralen. De tog strepA-prov som var negativt o tittade i halsen. De anade säkert sanningen men sa inget utan skrev remiss till ÖNH i Lund. Dit kom han 1 april, ca en vecka efter första läkarebesöket. O då var beskedet tydligt, en tumör! Biopsi togs för att utreda vilken sort o patologen tog två veckor på sig sen fick vi reda på att det var ett lymfom, B-cells lymfom så han flyttades över från ÖNH till onkologen. O fick göra CT av huvud, hals o buk. 5 maj var första läkarebesöket på onkologen, hos Mats Jerkeman. Då visste man att det var Diffust, storcelligt B-cells lymfom. Den vanligaste sortens lymfom o en som man kan bota! De allra flesta blir helt botade o det är det vi hoppas på nu. Alla undersökningar o tester har varit bra, inget i benmärgen, inga andra förstorade lyfmknutor utom den angripna tonsillen o han är förhållandevis ung. Goda förutsättningar. 
Behandlingen är cellgifter o antikropp, R-CHOP-21. Dvs var tredje vecka i 6 omgångar. Torsdagar för Anders del. Den första behandlingen var 15 maj. Den gick bra men han blev fruktansvärt illamående efteråt. Fredagen till tisdagen mådde han verkligen skit :(. Kunde knappt dricka o äta nåt, fick inte behålla mycket o led fruktansvärt. På tisdagen ringde han till sin fantastiska sköterska Annette o hon lyckades övertala en läkare att sätta in storsläggan, han fick Temesta utskrivet. Det är närbesläktat med Valium, en benzodiazepam. Starkt lugnande o ångestdämpande. O det gjorde susen mot illamåendet. Han åt en liten portion på tisdagskvällen o på onsdagen tog han två piller (fick ta tre om dagen) o kunde sen vara med lite på loppisinsamlingen på kvällen! På torsdagen klarade han sig med bara de andra anti-illamående tabletterna o kunde köra till Dalby själv o sen faktistk jobba! O sen dess klarar han sig helt utan medicin. Skönt!!! Så nu tuffar det på som vanligt typ o vi väntar på nästa kur som blir nästa torsdag, den 5e juni. 

Håret kommer han tappa så på onsdag åker rakapparaten fram... Sen är han skallig i ett halvår typ. Lär nog ta ett tag att vänja sig o innan han fått solbränna på de områden han faktiskt har lite hår på nu lär det ju se lite märkligt ut... Han får ha keps på. 

Bortsett från det så har det väl varit bra. Vi var en helg på Röstånga camping med Söderbergarna. Helt underbar helg! Ljuvligt!

Nu är snart kårläger för J. Förra veckan var det loppisinsamling. I söndags morsdag o den spenderades vid Vombsjön. S badade o simmade 600m... Han är inte riktigt klok... :) De små plaskade i vattnet. Härlig dag!

Ja det får nog räcka för denna gången... 

Kram
C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar