ÅlderB

Ålder S

ÅlderJ

söndag 27 mars 2011

Bättre

Äntligen verkar förkylningen vara på väg bort. B har verkligen varit jätte-förkyld. Först var det mest näsan o ögonen som rann. När det verkade bli bättre kom nästa våg med kladdiga ögon och hosta o mer snuva. Nu börjar det dock äntligen, efter nästan två veckor, ge med sig.

Pga förkylningen har han sovit bredvid mig, i Anders säng, hela veckan. Mycket lättare att dutta lite om man slipper stiga upp o lämna sängen. Dock har han ju glidit ner eftersom vi haft huvudänden upphöjd, o gärna hamnat på tvären längst ner. O gärna på mage… Många gånger per natt har jag lyft upp honom på kudden igen o lagt honom på rygg…

I söndags (för en vecka sen) fyllde stora tjejen 10 år. Tänk vad tiden går! Inte klokt egentligen. Hon börjar verkligen bli stor. Läser KP om mobbning, tar ansvar o har humör Ler. Riktig liten tweenie. Dagen firades med bowling i Staffanstorp (ingen bowlinghall som kan rekommenderas, trångt o lite klot i lagom storlek) o sen middag hemma hos oss. Hemmagjord pizza hade hon beställt så det fick det bli. Tog ju lite tid att fixa till 11 pers men det blev rätt ok ändå. Lillstumpan var nöjd iallafall o det är ju huvudsaken. Tårta ville hon inte ha så vi hade 4 sorters muffins istället: choklad med hallon, nougat, blåbär och hallon o päron. Det var gott. Vi hade dock både pizza o muffins till väldigt många fler än 11…

Denna veckan har vi inte gjort mycket mer än gått o handlat eftersom vi varit rätt förkylda. Jag var inne o åt middag med jobbet i tisdags på Italia för att fira av projektet jag jobbade med innan jag gick hem i somras. Mycket gott o trevligt!

Amningen är nog ett avslutat kapitel nu. Ammade i onsdags o sen i går morse. Nu behövs det kanske inte fler gånger. Nästan 7 månader ammade jag alltså lilleman. Varje unge  har ammats 1 månad längre än föregående då. Lite kul faktiskt.

Nattmålet försvann verkligen, han har inte ätit på natten på himla länge nu o det är skönt. Krypningen övar vi på. Ålning går bra o ibland kommer han upp på alla fyra o står o gungar lite men längre än så har han inte kommit. Dock tar han sig rätt långt om han vill.

I natt ställde vi om klockorna till sommartid. Skönt med ljusare kvällar men lite jobbigt att förlora en timme… Den timmen gjorde att det var förmiddag o inte morgon när vi kom upp idag. Vi lyckades äntligen lägga honom i rimlig tid igår, vid åtta-tiden. Brukar annars bli vid 9-tiden o det är ju lite sent. När de stora var små kom de i säng vid halv åtta… Den tidiga säng-gången gjorde dock att han vaknade kl 6 o det tyckte jag var liiiite tidigt även om den då var 7 med sommartiden. Efter lite protester lyckades  han somna om på min arm o sen sov vi till 20 över 8 vilket då var 20 över 9. Skönt! Men innan vi fått frukost i oss var det ju nästan lunch! Ja, ja, man behöver sovmorgon ibland.

De stora barnen har varit på scoutläger i helgen så det har varit rätt lugnt o skönt. Nu är de dock hämtade o en ligger i badet för upp-lösning av skiten. Snart dax för nr 2 att tvagas. Har lite tvätt i hallen att ta hand om – plikten kallar!

Kramar
Cilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar